Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Avustaen digiin-hankkeen verkkosivuja (avustaendigiin.fi), Howspace verkko-oppimisympäristöä, Open Badge Factory ja Open Badge Passport-osaamismerkkijärjestelmiä sekä Webropol-kyselytyökalua. Saavutettavuusseloste on laadittu 17.11.2022

Saavutettavuus

Avustaen digiin-hankketta koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Lain mukaan julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia, eli kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää verkkopalveluja.

Voit lukea saavutettavuusvaatimuksista lisää Aluehallintoviraston Digi kuuluu kaikille-verkkosivuilta.

Sivuston saavutettavuuden tila avustaendigiin.fi

Avustaen digiin-verkkosivuston sisältö täyttää suurelta osin kriittiset A & AA-vaatimukset (WCAG 2.1). Sivuston teknisessä toteutuksessa on painotettu käytettävyyttä mobiilialustoilla. Sivusto on sisällöllisesti yksinkertainen, joustava ja skaalautuva. Sivuston teknistä ja sisällöllistä saavutettavuutta selvitetään parhaillaan osana hankkeen opintokokoknaisuuden pilotointia. Mahdolliset puutteet korjataan keväällä 2023.

Sivuston saavutettavuuden tila Open Badge Factory ja Passport

Open Badge Factory- ja Open Badge Passport-osaamismerkkipalveluiden palveluntarjoaja Open Badge Factory Ltd. tarjoaa ympäristöt ohjelmistopalveluna Software as a Service (SaaS)-periaatteella. Open Badge Factory Ltd. ei ole auditoinut osaamismerkkipalveluiden teknistä ympäristöä toistaiseksi, mutta on uudistamassa palveluiden käyttöliittymän keväällä 2023 saavutettavuuden huomioiden.

Avustaen digiin-hanke tarkastelee hankkeen koulutusten pilottivaiheen (2022-2023) aikana myös osaamismerkkipalveluiden saavutettavuutta sisällöntuotannon osalta.

Sivuston saavutettavuuden tila Howspace-verkko-oppimisympäristössä

Howspace -verkko-oppimisympäristön palveluntarjoaja Humap Software tarjoaa Howspace-ympäristön ohjelmistopalveluna Software as a Service (SaaS) -periaatteella. Howspace on joustava ja skaalautuva selainpohjainen ohjelmisto, johon pääsee miltä tahansa laitteelta, jolla on internetyhteys.

Howspace-tuotteella luodut työtilat täyttävät teknisiltä ominaisuuksiltaan kaikki kriittiset saavutettavuusvaatimukset, jotka on esitetty A- tai AA-tasoisina WCAG-onnistumiskriteereinä.

Henkilökohtaisen avun osaamismerkki-työtilan sisällöllinen saavutettavuus käydään erikseen läpi koulutusten pilotointivaiheessa (2022-2023).

Sivuston saavutettavuuden tila Webropol-ilmoittautumislomakkeet

Webropol-kyselytyökalun palveluntarjoaja Webropol Oy tarjoaa kyselytyökalun ohjelmistopalveluna Software as a Service (SaaS)-periaatteella.

  • Nykyinen saavutettavuusstandardi:
    WCAG 2.1, AA-taso
  • Nykyinen sisällön saavutettavuustilanne:
    Digipalvelu täyttää suurelta osin kriittiset A & AA-vaatimukset

 

Avustaen digiin-hankkeessa lomakkeet suunnitellaan siten, että lomaketyökalussa todetut saavutettavuuspuutteet voidaan kiertää.

Webropolin saavutettavuusselosteen voit lukea kokonaisuudessaan Webropol Oyn sivuilta.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustolla? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen avustaendigiin(at)jhl.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivuilla kerrotaan tarkasti, kuinka valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000