Henkilökohtaisen avun digitaidot - osaamismerkki

 
Osaamismerkki on kuin sähköinen todistus, joka tuo osaamisesi esiin. Keräät digitaaliset osaamismerkit Open Badge Passportiin ja voit liittää ne esimerkiksi työhakemuksiisi. Osaamismerkin suorittaminen on maksutonta.
 

Henkilökohtaisen avun digitaidot – osaamismerkki on kokonaisuus, joka sisältää kuusi teemallista osa-aluetta: Perusosaaja, Digiturvataitaja, Digiyhdenvertaisuuden edistäjä, Mediaosaaja, Työelämäosaaja, Työhyvinvointitoimija. Osaamismerkkien suorittamisen tavoitteena on herätellä omaa ajattelua, vahvistaa työelämän digitaitoja sekä kykyä etsiä ja löytää ajankohtaista tietoa.  Osaamismerkki on kuin sähköinen todistus, joka tuo osaamisesi esiin, voit liittää sen esimerkiksi työhakemukseen tai ansioluetteloon. 

Henkilökohtaisen avun digitaidot-osaamismerkistö yhdessä kuvassa
Pilottivaiheessa osaamismerkkejä voivat suorittaa Uudenmaan alueella asuvat, jotka koevat hyötyvänsä osaamismerkin suorittamisesta.
 

Osaamismerkin tavoite on lisätä henkilökohtaisten avustajien digitaalisia valmiuksia ja siten parantaa työmarkkina-asemaa.

Jos siis koet, että hyötyisit digitaalisten taitojen kehittämisestä, haluat olla mukana koulutuksen kehittämisessä ja asut Uudellamaalla, pilottimme on juuri sinua varten.

Toivomme, että vinkkaat osaamismerkistä myös muille!

  • Osallistuminen on maksutonta
  • Osaamismerkin suorittaminen toteutetaan pääosin verkossa. Voit edetä omaan tahtiisi. 
  • Osaamismerkki soveltuu työn ohessa toteuttavaksi 
  • Lähipäiviä on kaksi: yksi koulutuksen alussa ja yksi lopussa.  
  • Lähipäivät toteutetaan JHL-Opistolla Helsingin Sörnäisissä 
  • Lähipäivinä tarjoillaan maksuton lounas ja iltapäiväkahvi /-tee 

 

Ensimmäisen lähitapaamisen aikana aloitat matkasi osaamismerkkien suorittamisen maailmaan. Pääset tutustumaan verkko-oppimisympäristöön ja aloitat osaamismerkkien suorittamisen. 

Päätöstapaamiseen voit ilmoittautua heti, kun olet käynyt läpi verkko-oppimismateriaalin ja suorittanut kaikki Henkilökohtaisen avun digitaidot -osaamismerkistön merkeistä.

Saat Henkilökohtaisen avun digitaidot-osaamismerkin suorittamalla pienempiä osaamismerkkikokonaisuuksia. Yksittäisen merkin suorittaminen ei välttämättä vie paljoa aikaasi. Näin osaamismerkkejä voi suorittaa esimerkiksi työn ohessa. Voit myös edetä omaan tahtiisi.

Merkkejä suoritetaan verkossa. Kun ilmoittaudut mukaan, osallistut koulutusjaksosi kahteen lähiopetuspäivään.

Lähiopetuspäivän aikana perehdyt muun muassa osaamismerkkijärjestelmään sekä merkkien itsenäiseen suorittamiseen.

Lähiopetuspäivän jälkeen voit suorittaa merkkejä itsenäisesti. Saat yhteisöllistä ja yksilöllistä tukea kokemusasiantuntijoiltamme.

Kurssin lopuksi kokoonnutaan yhteen antamaan kurssipalaute.

Voit kysyä tarvittaessa lisää sähköpostilla: avustaendigiin@jhl.fi

Voit myös ladata mobiililaitteellesi Open Badge Passportin alta. Open Badge Passport on digitaalinen säilö osaamismerkeillesi. Voit linkittää osaamismerkkejäsi esimerkiksi työhakemuksiisi.

Open Badge Passport Google Play-kaupassa Androidille

Open Badge Passport App Storessa iOS